söndag 23 februari 2014

Närmare beskrivning

Jag skulle ju återkomma med mer beskrivning av mitt första vuxenplagg, Ruby dress från Jenny Hellströms bok. Jag måste säga att en av de främsta fördelarna med att sy barnkläder är att tygbitarna som ska hanteras är så små. Första lärdomen: Ett plagg till en vuxen = väldigt mycket tyg. Enligt mönstret skulle klänningen fodras. När jag fodrar en barnklänning så gör jag det med vanligt bomullstyg. Tänkte att det nog passade bättre med glansigt foder till den här klänningen. Andra lärdomen: Herre gud vad bökigt det var att få till fodret snyggt! Ni ser på bilderna nedan att klänningen har en infodring av yttertyget som är hopsytt med ett glansigt vitt tyg. Att foga samman de två delarna var inte en promenad i parken. Jag fick sprätta och göra om mer än en gång. Å andra sidan ser det ju väldigt proffsigt ut!

För övrigt kan jag verkligen rekommendera Jenny Hellströms bok. Jag har redan klippt till delar till en kjol. Och visst är tyget av Maud Fredin-Fredholm snyggt!!




lördag 22 februari 2014

Nästa väst

Den första västen jag sydde var för liten för den tänkte mottagaren. Således, en ny väst såg dagens ljus! Denna gång av tyget Skillingaryd, designat av Ann-Marie Netterdag.


Provjacka

Jag har fått en beställning på en jacka. Kunden har skickat mig tyget - Ulla Bodins "Skogen". Tyget är så fantastiskt fint så jag var tvungen att sy en provjacka i ett annat tyg för att vara säker på att det inte blir fel. Och det var tur, för jag märkte att dragkedjan var för kort. För att det inte skulle se så skumt ut så satte jag dit en dragsko.

Yttertyget är från en loppis i Strömsund och fodertyget är nyköpt.