lördag 6 september 2014

Tages jacka

Vad glad jag blir när jag får se hur mina alster passar! I vintras sydde jag en jacka av Ulla Bodins "Skogen". Den här bilden kom häromdagen, jackan kommer att vara perfekt storlek till våren. Tack Anna som skickade bilderna.



tisdag 2 september 2014

Kattbyxor

Jag köpte en stoooor bit av det här tyget som heter Mikey och som designats av Lisa och Johanna Larsson (ni känner väl igen Lisa Larssons katt?). Det ska vara andra sorteringen men jag kan faktiskt inte hitta något fel på tyget. Testade att sy barnbyxor av tyget och det gick ju bra. Stl. 80.



måndag 1 september 2014

Smålappar

När jag började sy så var jag så ordentlig. Blev det en snutt tyg kvar som verkade svåranvänd så klippte jag till lapp-rutor. Smart. Men varför gjorde jag dem så små? 10 x 10?! Man får sy ihop väldigt många för att det ska bli något stort. Därför har jag haft en stor hög med små rutor liggande i många år nu.

Så drabbades jag av *inspirationen* och bestämde mig för att lägga de rosa och gröna lapparna i en hög och sen dra på måfå. Resultatet blev en tjusig kudde (tycker jag själv), 60x60cm. Stängs med en dragkedja  (som jag också tycker jag lyckades ovanligt bra med) på baksidan. Baksidestyget tror jag mig ha hört såldes på Ikea på 70-talet.